Informatie kindermiddag

Tandartspraktijk Dröge is van mening dat de basis van een gezond gebit al in de jonge kinderjaren wordt gelegd. De juiste voorlichting en voldoende kennis op dit gebied is dan ook van groot belang om ertoe bij te dragen een gezond gebit te hebben en te houden. In de tandartspraktijk zien wij, helaas, nog veel kleine kindjes met relatief veel cariës (gaatjes). De behandeling van cariës, dus het boren en vullen van een gaatje, is voor veel kinderen beangstigend. Ook voor de tandarts en assistente is het lastig om een bang kindje goed te kunnen helpen.

Om het aantal kindjes met cariës drastisch omlaag te krijgen en zodoende meer kindjes met een gezonde mond, (en dus minder vervelende behandelingen te hoeven doen bij de kleinste patiëntjes) hebben wij het project ‘kinderpreventiemiddag’ gelanceerd. De kinderpreventiemiddag richt zich puur en alleen op preventie. Dus: basisadvies mondhygiëne, wel of geen extra fluoride, poetsinstructie, eten en drinken, toepassen van sealants, voorlichting voor de ouders etc.

Wij geloven dat dit vooral een leuk en leerzaam uurtje is voor uw kind(eren). Uw kind(eren) wordt ingedeeld in een groep van maximaal vier kinderen met ongeveer dezelfde leeftijd. Onze preventieassistentes gaan dan vervolgens het poetsen doornemen, ze mogen om de beurt in de stoel terwijl een ander kindje de assistente assisteert en ze praten over wat goed en wat slecht is voor de tanden. Als de kinderen hebben laten zien dat ze goed poetsen, ontvangen ze een poetsdiploma! Voor tandenborstels, tandpasta en informatiefolders wordt gezorgd, alleen als uw kind(eren) met een elektrische tandenborstel poetst, verzoeken wij om deze borstel mee te nemen op de afspraak.

Wat kost het?

Kinderen t/m 17 jaar zitten in de jeugdzorg, alle bezoeken aan de preventieassistente worden dus daarom voor 100% vergoed. Het zal meer ‘energie’ kosten dan geld. En met energie bedoelen wij een goede motivatie om ook daadwerkelijk op de afgesproken datum/tijd te komen en een portie doorzettingsvermogen om de adviezen van de preventieassistentes op te volgen.